Stress release

De grootste veroorzaker van klachten waarmee ik in mijn praktijk te maken krijg is stress.

Stress is een reactie welke we ervaren als we in contact komen met iets wat ons spanning oplevert. Stress heeft ook een doel;  het brengt ons lichaam in een staat van paraatheid en wil ons voorbereiden op gevaren, en wil ons efficiënter laten reageren. Sporters maken daar dankbaar gebruik van om zich op te laden voor een belangrijke wedstrijd, stress maakt dan dat je net dat extraatje krijgt om beter te presteren.

Als de stress zich blijft opstapelen omdat er geen ontlading volgt, dan zorgt diezelfde stress ervoor dat je gaat blokkeren en minder goed gaat presteren/concentreren. Het gevolg daarvan is dat je fysieke, mentale, maar ook emotionele klachten kan gaan ontwikkelen.

Om stress aan te pakken is het noodzakelijk om de klacht te ontrafelen en te onderzoeken of het om een fysieke-,emotionele-, of mentale oorzaak gaat óf een combinatie daarvan. Het één kan het gevolg zijn van het ander en dan is het noodzaak dat er iets veranderd moet worden.

Veelvuldig komt het voor dat cliënten zichzelf blokkeren door hun eigen overtuigingen ( “ik ben niet goed genoeg” , “ik denk niet dat ik het kan “ ,….) waardoor ze zichzelf niet die vrijheid gunnen om te genieten en optimaal geluk te ervaren en daardoor ook niet optimaal gezond zijn.

Ziekmakende patronen herkennen om ze vervolgens aan te pakken en te doorbreken vergt veel doorzettingsvermogen, energie en ook het vertrouwen en geloof van de cliënt, want zonder die aspecten zal alles bij het oude blijven. Acceptatie en inzicht leiden uiteindelijk naar herstel en gezondheid.

Ik maak gebruik van diverse werkvormen oa:

Scroll to Top